_MG_2788-2

Granola s brusinkami

Poprvé jsem granolu pekla v Americe. Dokonce jsem jednou odflákla stříhání pečicího papíru, takže konce zůstaly o něco delší a v troubě pak vzplanuly. Od té doby se ze mě stala rozhodně lepší ,,střihačka“ a taky moje granola je mnohem vychytanější. Třeba když do směsi přidáte dva lehce našlehané bílky a během pečení ji nemícháte, můžete si z ní pak nakrájet müsli tyčinky, které se vám budou hodit na cesty, nebo nalámat krekry na svačinu.

Granola je navíc skvělý dárek. Když jdeme na návštěvu, vyhrabu ve spíži vhodnou sklenici a hezky ji ozdobím. Pak do ní nasypu křupavé vločky – a za pár hodin už se moje ego válí v oblacích pod tou vlnou chvály.

Na cca 1 kg granoly
Doba přípravy: 45 minut

200 g ovesných vloček
200 g špaldových vloček
250 g nahrubo nasekaných ořechů (použijte ty, které máte nejraději – já dávám mandle a vlašské ořechy)
60 g dýňových semínek
7 g čerstvě nastrouhané skořice
špetka soli
200 ml medu
šťáva z 1 pomeranče
150 g kokosových vloček
130 g nesířených brusinek v jablečné šťávě

1. Předehřeju si troubu na 170 °C. Ve větší misce smíchám ovesné a špaldové vločky, ořechy, semínka, skořici a špetku soli. V hrnku promíchám med s pomerančovou šťávou, naliju na vločkovou směs a rukama pečlivě promíchám.

2. Vločkovou směs rovnoměrně nasypu na pečicí papír a peču 25 až 30 minut. Několikrát vločky promíchám vařečkou, aby se nespálily. Jakmile jsou vločky a ořechy krásně zlaté, přisypu k nim kokosové vločky a peču ještě 2 až 3 minuty. Musím dávat pozor, abych kokos nespálila.

3. Když je kokos lehce opečený, vyndám plech z trouby a nechám granolu vychladnout. Teprve potom k ní přisypu brusinky. Müsli uchovávám ve sklenici s víčkem, kde vydrží křupavé zhruba měsíc.

_MG_2260

_MG_2284

_MG_2296

_MG_2300

_MG_2311

_MG_2330

_MG_2697

_MG_2726

_MG_2795

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *